Dans Bavarez

Organizarea unor petreceri originale și tematice are nevoie întotdeauna de prezența unor trupe speciale, așa cum sunt trupele de dans bavarez. Costumele specifice și veselia caracteristică vor face din evenimentul vostru cel mai așteptat spectacol la care au participat vreodată invitații voștri. Pentru a garanta distacție maximă orice organizator trebuie să țină seama de oferta Ansamblului Rapsodia Carpaților.

Unul dintre cele mai apreciate dansuri tradiționale bavareze este polka. Originar din Boemia, acest dans aduce toată bucuria și plăcerea de a dansa a unui popor care adoră distracția și voia bună. Elegant, acrobatic, plin de vivacitate, acest dans se caracterizează prin pasul saltăreț și piruiete spectaculoase. Toate acestea combinate cu elemente comice și hazlii.
Acest stil de dans născut în Polonia se bucură de un real succes pretutindeni în lume. El a fost apreciat și ca dans de societate în saloanele mondene de altădată din Praga, Viena sau Paris. Nicio petrecere cu etichetă din secolul trecut nu a ratat din repertoriul său și interpretarea acestui dans cu ritm vioi și antrenant.

Pentru a dansa polka, dansatorii au nevoie de abilități fizice deosebite, de insușirea unor tehnici speciale complexe, de un simț al muzicii extraodinar și de multă energie și vivacitate. Grație tempoului său special, cu certitudine acest stil de dans va anima orice eveniment și-i va cuceri iremediabil pe toți participanții.