Dansatori Grecesc

Dansul jocă un rol esențial în organizarea tuturor evenimentelor importante din viața unui om. Fiecare moment crucial în devenirea lui spirituală și socială este marcat de  o petrecere cu dansuri și multă veselie. Dansurile legate de anumite tradiții și cele ritualice au supraviețuit tuturor interdicțiilor și s-au păstrat de-a lungul timpului.

Una dintre țările cu un puternic respect față de dansuri și de perpetuarea lor este Grecia. În această țară dansurile tradiționale sunt transmise din generație în generație, sunt prezente la toate sărbătorile și fac parte din viata de zi cu zi. Multe dintre ele depășesc granițele țării. Cele mai îndragite forme de dans grecesc sunt: Sirtaki, Tsamiko, Hassapiko, Karagouna, Zebeikiko etc.

Aceste stiluri de dansuri sunt din ce în ce mai solicitate la multe petreceri locale. Indiferent de tematica sau de conceptul evenimentului, prezența unor dansatori grecesc este una apreciată, care aduce multă veselie și farmec petrecerii.

De ce să alegeți dansatori grecesc pentru organizarea petrecerii voastre?

Dansurile tradiționale grecești se bucură de un mare respect și au fost păstrate cu foarte mare grijă de-a lungul timpului. Ritmul înfocat și frenezia specifică vor atrage pe toată lumea cât mai aproape de ringul de dans și vor rămâne multă vreme în amintirea tuturor participanților.

Grecii sunt cunoscuți pentru pasiunea lor pentru dans. Necunoașterea acestor tradiții este considerată lipsă de educație. Ei știu să danseze indiferent dacă sunt veseli sau tristi, fericiți sau supărați. Și această lecție impresionantă de viață vor încerca să o transmită și dansatorii grecesc ai anasamblului Rapsody Dance.